Schapenhek kopen? De #1 Schapenhekken van Nederland: Tuinmaak.nl

Op Tuinmaak vind je de mooiste schapenhekken van Nederland! Deze engelse hekwerken worden aangeboden in 4 verschillende hoogtes namelijk 50, 70, 100 en 120 cm hoog. De hekken worden op rollen geleverd van 5 meter. Om het schapenhek te plaatsen heb je naast deze rollen ook palen en draadkrammen nodig die we ook verkopen en een loopdeur indien je een deur in je hekwerk wilt creëren.

8 artikelen  Waarom kiezen voor een schapenhek van Tuinmaak?

De schapenhekken zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaand hout en zijn hierdoor erg duurzaam en onderhoudsvrij. De schapenhekken worden ook wel Engels hekwerk, Frans hekwerk of ondertussen zelfs Drents hekwerk (we komen uit Peize) genoemd waar we natuurlijk erg trots op zijn.

De schapenhekken zijn een ideaal product om te gebruiken als afrastering van je tuin of landgoed en geven een mooie landelijke sfeer aan je omheining. Tevens zijn de schapenhekken een stuk goedkoper dan de hekwerken van bijvoorbeeld de Hornbach, Gamma en de Praxis en hebben de hekwerken bijna geen onderhoud nodig.

Alternatief voor kastanjehouten hek

Onze hekwerken worden vaak gebruikt als alternatief voor kastanje hekwerken en zijn uitermate geschikt om je tuin mee te omheinen. De palen van de schapenhekken hebben een stompe punt waardoor ze ook veilig zijn als afrastering voor tuinen waarin kinderen of dieren spelen.

De beste kwaliteit schapenhekken bij Tuinmaak.nl

Tuinmaak staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en goede service. Door onze korte lijntjes met de leveranciers kunnen we vaak ondanks de enorme vraag goed inschatten wat de levertijd van de producten is en vragen hieromtrent beantwoorden.

Tuinmaak is de nummer 1 van Nederland als het gaat om schapenhekken, dit blijkt wel uit de duizenden klanten die we al blij hebben mogen maken met een mooi schapenhek.

Wil je je producten bekijken voordat je besluit aan te kopen? Ook dat is geen enkel probleem, kom langs in Groningen en we helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale afrastering voor je tuin!

Kastanje palen of Robina palen voor je hekwerk?

De palen van Tuinmaak zijn gemaakt van Robinia hout een beter alternatief dan kastanjehouten palen. Robinia hout wordt ook wel het hardhout van Europa genoemd en heeft een levensduur van maar liefst 15 tot 25 jaar. De palen zijn bij uitstek geschikt voor onze schapenhekken en geven een mooie rustieke uitstraling aan de afrastering van jouw tuin of landgoed.

Deze palen voor een Drents, Engels of Frans hekwerk geven je tuin en omgeving een authentieke look en zijn zeer geschikt als weidepaal. De palen zijn gemaakt van een duurzame, milieuvriendelijke houtsoort en vergen daardoor geen onderhoudswerk.

De palen zijn in vier verschillende hoogtes te verkrijgen en kunnen makkelijk bevestigd worden aan een al bestaand stukje hekwerk. De beschikbare hoogtes zijn 120, 150, 180 en 200 cm.

Stappenplan plaatsen schapenhek

Stap 1: Hoeveel hekwerk en palen heb ik nodig?

Voordat je de bestelling plaatst, is het goed om goed uit te rekenen hoeveel meter hekwerk en aantal palen er nodig zijn. Meet dan het totale aantal meter waar het hekwerk zou moeten komen te staan en doe daar voor de zekerheid 1 á 2 meter bij, zodat je zeker bent dat je genoeg hekwerk hebt (voorbeeld: je meet totaal 22 meter schapen hekwerk, plus 2 meter extra is 24 meter. Dan weet je zeker dat je aan 25 meter hekwerk (5 rollen van 500cm lang) voldoende hebt. Voor het berekenen van het aantal palen, houden wij altijd een tussenruimte van 1,5 meter aan tussen de palen. Op deze manier weet je dat de hekken goed blijven staan. De berekening die wij standaard aanhouden is; totaal aantal meters hekwerk / 1,5 m = aantal palen + 2 palen (begin en eind punt). Met deze berekening heb je sowieso voldoende palen om het hekwerk goed te plaatsen.

Stap 2: De juiste materialen verzamelen

Wat heb je nodig om het schapenhek te plaatsen?

- Een grondboor

- De schapenhekken op rol

- De palen

- Draad krammen / schroeven

- (accu)boormachine

- Schop

- Draadkniptang/ IJzertang

- Hamer

- Paalhamer

- Eventueel een koord/plank

- Verzamel bovenstaande materialen zodat je goed voorbereid bent voor de volgende stap, het plaatsen van het hekwerk.

Stap 3: Het schapenhek klaarleggen voor montage

Nu gaan we beginnen aan het echte werk, het plaatsen van het hek. Het schapenhek heeft geen voor- of achterkant maar wel een boven- en onderkant. De (stompe) punten van het hekwerk horen in principe aan de bovenkant en de platte kant aan de onderkant. We zien regelmatig dat klanten ervoor kiezen om de hekwerken andersom (met de punt naar beneden) plaatsen wat natuurlijk ook kan.

Stap 4: Het plaatsen van het hekwerk

Alles ligt klaar en het hekwerk kan geplaatst worden. Zorg dat je eerst een aantal palen in de grond plaatst, voordat je het hekwerk gaat bevestigen. Onze hekwerken zitten op een rol van 5 meter en dan is het eerst goed eerst 4 á 5 palen te plaatsen en daar dan hekwerk tegenaan te plaatsen. Mocht je verschillende rollen aan elkaar willen bevestigen, dan is het goed om het ijzerdraad van het laatste latje los te draaien, het laatste latje er uit te halen en dan op de plek van het laatste latje de eerst lat van de rol hekwerk te plaatsen en dan het ijzerdraad weer dicht te draaien. Op deze manier heb je dan ook de hekwerken weer goed en makkelijk aan elkaar gekoppeld.

De levering van het schapenhek

Op het moment dat je het hekwerk, de palen en eventueel een loopdeur hebt besteld gaan wij direct voor je aan de slag om de bestelde producten te leveren. Hierover houden we je op de hoogte via het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.

Voor vragen over de levering kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar om je te helpen met eventuele vragen die je hebt!

Hulp nodig bij het plaatsen van je schapenhek?

Indien je vragen hebt over het plaatsen van het hekwerk stuur ons dan gerust een mailtje op [email protected] of bel naar 050-2081070. Daar staan we voor je klaar om je te helpen.

Ook als je vragen hebt over wat je nodig hebt om het schapenhek te plaatsen en waar je deze materialen en benodigdheden kunt bestellen ben je bij ons aan het juiste adres

Veelgestelde vragen over schapenhek

Wat is de diameter van een rol schapenhek?De diameter van een opgerold schapenhek is rond de 45 cm

Wat is de afstand tussen de latten?

De latafstand is tussen de 3 en 5 cm

Welke type schapenhek hebben wij?

Wij hebben Engelse schapenhekken en noemen deze Drents schapenhek
Hoe moet ik de schapenhek bevestigen aan de palen?

Dit kan met krammen of schroeven

Hoeveel palen moet ik gebruiken?

Wij adviseren om maximaal 1,5 meter afstand tussen de palen aan te houden
Hoe diep moet ik palen in de grond te plaatsen?

Voor een mooie aanzicht adviseren wij om de bovenkant van de palen op dezelfde hoogte te plaatsen als het hekwerk. Minimaal 1/3 van de paallengte moet in grond zitten.

Zijn de schapenhekken geschikt voor het maken van een kippenren?

Ja, doordat wij een kleine latafstand gebruiken is deze goed te gebruiken als kippenren

Wat is de levertijd van de producten?Alle voorraadproducten leveren wij binnen 3 werkdagen thuis

Wat zijn de verzendkosten?

Voor 1 losse rol rekenen wij € 27,50, alles daarboven wordt verstuurd op een pallet en kost eenmalig € 55,00. Besteld u boven de €600,- dan wordt de zending gratis geleverd

Filters