Haardhout opslag kopen? Nu extra voordelig bij Tuinmaak!

Een nieuwe haardhout opslag voor binnen en buiten bestel je natuurlijk bij Tuinmaak!


5 artikelen  Wij hebben een aanbod met diverse oplossingen die ervoor zorgen dat het hout voor je kachel of vuurkorf zo droog mogelijk blijft. Dat is belangrijk, want daardoor kun je het haardhout makkelijk en snel aansteken en kun je rekenen op de beste verbranding. Ook zorgt de haardhout opslag ervoor dat je het stookhout voor langere tijd kunt bewaren. Bij ons vind je bijvoorbeeld een opslag voor buiten, die is voorzien van een overkapping en een bodem, zodat het hout zowel van boven als onder beschermd is tegen overmatig vocht. Voor de opslag van haardhout binnenshuis hebben wij diverse aardappelmanden (haardhoutmanden) die niet alleen handig zijn, maar ook nog stijlvol!

Een haardhout opslag: de beste manier om je hout te bewaren

Zonder goede haardhout opslag zal de kwaliteit van je houtblokken snel achteruit gaan. Het wordt te vochtig, of gaat in het ergste geval rotten. Dit kan ook gebeuren wanneer het hout niet voldoende kan ventileren. Dat is de reden dat hout in de buitenlucht niet in een afgesloten kast moet worden bewaard. Als je een houtkachel of open haard hebt, weet je hoe belangrijk het is om voldoende droog haardhout te hebben om de winter door te komen. Gelukkig hebben wij bij Tuinmaak verschillende oplossingen voor het kopen van een betrouwbare opslag van haardhout.

Waarom is droog haardhout belangrijk?

Voor een optimale verbranding, is droog haardhout belangrijk. Hoewel hout een natuurlijk product is en altijd vocht zal bevatten, is de mate ervan wel van belang bij het verbrandingsproces. Als het hout niet goed wordt opgeslagen en daardoor te vochtig is, zal het moeilijk aan te steken zijn en brandt het minder goed. Dit kan leiden tot veel rookontwikkeling en een lagere warmteopbrengst. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haardhout droog is voordat je het gebruikt, en dat doe je met een speciale haardhout opslag.

Hoe bewaar je haardhout op de juiste manier?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het bewaren van haardhout:

  • Zorg ervoor dat het hout droog is voordat je het opslaat. Laat het hout eerst een paar maanden drogen voordat je het opbergt, zodat het voldoende tijd heeft om te drogen.
  • Bewaar het hout op een droge plek. Zorg ervoor dat het hout niet blootgesteld wordt aan regen of vochtigheid.
  • Zorg ervoor dat het hout voldoende lucht krijgt. Dit zorgt ervoor dat het hout kan drogen en dat het niet gaat rotten.
  • Een goede manier om te zorgen dat je haardhout op de juiste manier bewaard wordt, is door het hout op te slaan in een haardhout opslag. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en budget.

Een nieuwe haardhout opslag als bouwpakket

Het voordeel van onze haardhout opslag voor buiten, is dat je deze in een handig bouwpakket geleverd krijgt. Je kunt de opslag na levering zelf in elkaar zetten op de plaats waar je deze wilt gebruiken. Je hoeft dus niet met de hele constructie te slepen naar de geschikte plek. Bovendien ben je bij Tuinmaak altijd verzekerd van vaste lage prijzen, en dat geldt ook voor al onze andere Tuinartikelen . De afmetingen van de opslag voor haardhout buitenshuis zijn 180 x 180 cm, waardoor je er met gemak een kuub aan stookhout in kunt plaatsen.

Filters