Regentonnen - Tuinmaak.nl

Op zoek naar een houten regenton? Dan ben je bij tuinmaak.nl aan het juiste adres. Tuinmaak.nl heeft een mooi assortiment met gebruikte Whiskey vaten en nieuw geproduceerde vaten. De gebruikte whiskey vaten die wij verkopen zijn gemaakt van eiken hout en hebben vele jaren whiskey gedragen. Deze stoere, autenhieke vaten zien er robuust en uniek uit en zijn een verrijking voor uw tuin. De regentonnen/ vaten zijn verkrijgbaar met kraan of met een gietijzeren hand pomp.

3 artikelen  


Waarom kiezen voor een houten regenton van Tuinmaak?

Een regenton in uw tuin, zorgt ervoor dat u milieu bewust u tuin kunt voorzien van water. Tuinmaak.nl heeft een uniek assortioment whiskey vaten. Deze whiskey vaten zijn gebruikt in distilleerderijen en hebben vele prachtige whiskey voortgebracht. Het kiezen voor een regenton/ whiskey vat van Tuinmaak heeft dan ook niet alleen een functioneel karakter, maar verrijkt uw tuin ook met een mooi verhaal. Bovendien staat het ook nog eens prachtig door de unieke eigenschappen van de gebruikte regenton.

Voordelen van een regenton

De gemiddelde regenton heeft een inhoud van +/- 50 liter. Onze eikenhouten regentonnen kunnen 190 liter water opslaan, waardoor je in droge periodes flink wat water kan besparen. De regentonnen zijn gemaakt van Eiken hout. Eiken hout is een robuuste/ harde en duurzame houtsoort. Het valt in duurzaamheidsklasse 2 en heeft dan ook een lange levensduur. Gemeenten stimuleren meer en meer om regenpijpen af te koppelen van het riool, zodat dit ontlast kan worden. Bij sommige gemeentes worden er op dit moment subsidies gegeven wanneer u een regenton koopt. Onze regentonnenzijn voorzien van een messing kraan of een gietijzeren hand pomp, waardoor het water erg gemakkelijk uit de ton te halen is.

De levering van een regenton

Op het moment dat u een regenton bij ons hebt besteld gaan we er direct mee aan de slag. Wij hanteren een levertijd van gemiddeld 3 werkdagen na het plaatsten van de bestelling. Voor vragen over de levering kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar om je te helpen met eventuele vragen die je hebt!

Lekkende regenton?

Zolang de houten regenton nat/ vochtig blijft, zal de regenton waterdicht blijven. Het is daarom belangrijk dat er een laagje water in de regenton zit. Heeft het vat/ de regenton toch enige tijd droog gestaan, dan zou het kunnen dat hij wat gaat lekken op de naden/ kieren. Wanneer er weer water in de regenton komt te staan, dan zal het hout het water op gaan nemen/ volzuigen en kan de regenton weer waterdicht worden. Wanneer de regenton blijft lekken op een naad dan kunt u een handvol zaagsel in de regenton doen. Het zaagsel zou dan door het lekkende gat naar buiten gezogen worden en zou zo het gaat weer kunnen dichten. Mocht dit niet werken, laat dan de regenton goed opdrogen en breng dan aan de binnenzijde van het gat siliconen kit aan. Wanneer het lek van de regenton zich in een noest bevindt is het beter om dit uit te boren en hier een passende deuvel in te lijmen.

Regenton in de winter

Zorg er in de wintermaanden voor dat u regenton helemaal leeg is. Of in ieder geval zo leeg mogelijk. Wanneer u een regenton heeft met een kraantje zet deze dan open. Dit zodat het water er direct uit kan. Wanneer u uw regenton heeft aangesloten met automatisch vulautomaat zet deze dan op de winterstand. Een houten regenton die nog gevuld is in de wintermaanden zal bij vorst gaan uitzetten, wat zal zorgen voor spleten en kieren in het hout. (Dit door de ijsvorming) In de zomer zullen de kieren te groot zijn en wanneer het hout dan weer uitzet, zal de regenton lek zijn.

Legen van een regenton

Een houten regenton voorzien van een messing kraan is eenvoudig te legen door simpelweg de kraan open te zetten en de regenton iets te kantelen. De regenton voorzien van gietijzeren pomp, zou je kunnen legen door een slang 2 keer zo hoog als uw regenton te hangen in de regenton. Zuig dan van buiten af in de slang en het water zal dan weglopen.

Gietijzeren hand pomp

Wanneer er bij het pompen geen water meer omhoog komt en de pomp zonder weerstand op en neer te bewegen is dan is het leer van de zuiger waarschijnlijk uitgedroogd. Om het leer weer nat te maken kunt u in de ovale opening bovenop de pomp wat water gieten. Wacht dan even zodat het water zich in het leertje op kan laten nemen. Wanneer dit gebeurd en het leertje zich weer uitzet dan zal de pomp weer functioneren. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u een nieuw leertje bestellen. Neem daarvoor even contact op met de klantenservice. Een houten regenton voorzien van een gietijzeren hand pomp kunnen na verloop van tijd wat bruine plekjes krijgen. Dit is niet schadelijk voor de gietijzeren hand pomp, maar staat natuurlijk niet zo mooi. U kunt deze plekken wegwerken met een metaal lak uit een spuitbus.

Hulp nodig bij uw keuze?

Indien u vragen heeft over onze regentonnen stuur ons dan gerust een mailtje op info@tuinmaak.nl of bel naar 050-2081070. Daar staan we voor je klaar om je te helpen.

Veelgestelde vragen over regentonnen

Wat is de afmeting van de regenton?Afmeting 90x60 cm (hxǿ)
Van wat voor materiaal zijn de houten regentonnen ?De regentonnen zijn gemaakt eikenhout en kastanjehout
Een regenton in de winterperiode?Zorg er in de wintermaanden voor dat u regenton helemaal leeg is.Een houten regenton die nog gevuld is in de wintermaanden zal bij vorst gaan uitzetten, wat zal zorgen voor spleten en kieren in het hout.

Kan ik subsidie krijgen op mijn regenton?Dit verschilt per gemeente. Meer en meer gemeenten geven subsidie op uw regenton, dit om het riool zo veel mogelijk te ontlasten. Neem even contact op met uw eigen gemeente om dit te bekijken
Wat is de levertijd van de producten?De standaard levertijd bedraagt 3 werkdagen
Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten bedragen € 19,95-
Filters