Ontdek de veelzijdigheid van wilgenmatten | Tuinmaak.nl

Welkom op de pagina van Tuinmaak.nl waar u alles kunt vinden over onze unieke wilgenmatten. Onze wilgenmatten zijn gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen en zijn de ideale oplossing voor het afschermen van uw tuin, terras of andere buitenruimte. Naast deze praktische oplossing bieden wilgenschermen ook een warme en natuurlijke uitstraling in uw tuin. U creëert met onze wilgenmatten gemakkelijk een rustig en gezellige sfeer in uw tuin. Ontdek nu ons uitgebreide assortiment en geef uw tuin een prachtige make-over!

3 artikelen  


Waarom kiezen voor wilgenmatten?

Het gebruik van wilgenmatten kan afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van uw tuinproject, maar ze bieden vele voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke, duurzame en decoratieve tuinafscheiding.

 • Natuurlijke schoonheid: wilgenmatten zijn gemaakt van hoogwaardige wilgentenen die zorgvuldig zijn verwerkt tot prachtige matten. De natuurlijke uitstraling van de wilgentenen voegen een rustieke charme toe aan uw tuin en blenden naadloos met de omgeving.
 • Privacy en bescherming: wilgenmatten bieden de perfecte oplossing om uw tuin af te schermen van nieuwsgierige blikken. Plaats ze eenvoudig tegen uw bestaande hekwerk of omheining om direct privacy te creëren. Daarnaast bieden ze bescherming tegen wind, zon en geluid, waardoor u in alle rust kunt genieten van uw buitenruimte.
 • Duurzaamheid: onze wilgenmatten zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn zeer stevig en bestendig. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, waardoor u jarenlang van privacy en schoonheid kunt genieten zonder u zorgen te maken over vervanging.
 • Eenvoudige installatie: het bevestigen van wilgenmatten is een eenvoudig doe-het-zelfproject. U kunt ze gemakkelijk vastmaken aan bestaande hekken, schuttingen of andere structuren met behulp van binddraad, tie-wraps of zelfs nietjes. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe privéruimte.
 • Veelzijdigheid: wilgenmatten zijn niet alleen geschikt voor het afbakenen van uw tuin, maar kunnen ook gebruikt worden als natuurlijke decoratieve elementen op uw balkon, terras of zelfs binnenshuis. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontdek de verschillende toepassingen die deze veelzijdige matten bieden.

Wilgenmatten als natuurlijk tuinafscheiding

Kijkt u vanuit uw huis al erg lang tegen dezelfde tuin aan? En bent u toe aan vernieuwing? Dan kunt u verschillende tuin artikelen toevoegen zoals: bloembakken met bloemen, tuinverlichting of muurkunst. Ook kunt u gezellige hoekjes creëren voor tuinmeubelen. Deze hoekjes zijn gemakkelijk te creëren met wilgenmatten. Deze matten worden vaak gebruikt als natuurlijke tuinafscheiding. U zou deze matten ook kunnen gebruiken voor meer privacy in uw tuin. Zo zorgt u ervoor dat buitenstaanders niet in uw tuin kunnen kijken. De wilgentenen matten van Tuinmaak zijn betaalbaar en behoren tot de beste opties om bepaalde gebieden in uw tuin of op uw balkon af te bakenen of om meer privacy te creëren. Deze natuurlijke tuinafscheiding is zeer populair en wordt vaak gebruikt om te verdelen, te scheiden of om grenzen te definiëren. Daarom kunt u voordelig uw wilgenmatten kopen bij Tuinmaak!

Zo bevestigt u wilgenmatten

Het bevestigen van wilgenmatten in uw tuin of op uw balkon is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om wilgenmatten stevig te bevestigen:

Benodigde materialen:

 • Wilgenmatten
 • Binddraad, touw of kabelbinders
 • Palen of andere steunstructuren (indien nodig)
 • Gereedschap zoals tangen en een zaag (indien nodig)

Stappen:

 1. Meet en bereid voor: meet de lengte van het gebied waar u de wilgenmatten wilt bevestigen. Snijd de wilgenmatten indien nodig op de juiste lengte met behulp van een zaag. Zorg ervoor dat ze de gewenste hoogte hebben.
 2. Positioneer de wilgenmatten: plaats de wilgenmatten op de gewenste locatie en zorg ervoor dat ze goed zijn uitgelijnd en op de juiste hoogte staan.
 3. Bevestig de wilgenmatten: bevestig de wilgenmatten stevig aan bestaande palen of hekwerk met behulp van binddraad, touw of kabelbinders. Begin aan de bovenkant en werk naar beneden. Bind het bevestigingsmateriaal strak om de wilgentenen en de onderliggende structuur om ervoor te zorgen dat de matten goed op hun plaats blijven.
 4. Ruim overtollig materiaal op: knip overtollig binddraad of touw af met een tang en zorg ervoor dat er geen scherpe randen achterblijven die verwondingen kunnen veroorzaken.
 5. Bevestig extra palen (indien nodig): als u geen bestaande palen of hekwerk hebt om de wilgenmatten aan te bevestigen, kunt u houten of metalen palen in de grond plaatsen op regelmatige afstanden. Bevestig de wilgenmatten stevig aan deze palen met behulp van binddraad of kabelbinders.
 6. Controleer de stevigheid: nadat u alle wilgenmatten hebt bevestigd, controleert u of ze stevig vastzitten en goed op hun plaats blijven. Pas indien nodig de bevestiging aan.
 7. Onderhoud: afhankelijk van de weersomstandigheden en de duurzaamheid van uw bevestigingsmateriaal, moet u de bevestiging af en toe controleren en indien nodig onderhouden. Vervang versleten binddraad of kabelbinders om de stabiliteit van de wilgenmatten te behouden.

Met deze eenvoudige stappen kunt u wilgenmatten op een effectieve manier bevestigen en genieten van hun privacy, esthetiek en functionaliteit in uw tuin of buitenruimte.

Hoelang is de levensduur van wilgenmatten?

De voordelige en robuuste wilgenmatten van Tuinmaak.nl hebben een uitstekende levensduur. De natuurlijke wilgenmatten voor tuinschermen gaan aanzienlijk langer mee dan andere natuurlijke tuinafscheidingen. Wel is het verstandig om de wilgenmatten tijdens installatie niet rechtstreeks op de grond te plaatsen. Dan gaan ze sneller rotten. Ook is het verstandig om niet te besparen op bevestigingsmateriaal, dit in verband met het loslaten van de wilgentenen. Hierdoor kunt u vele jaren genieten van de wilgenmatten zonder dat er veel onderhoud nodig is. Het blijft een natuurlijk product, dus bij buitengewone weersomstandigheden kunnen de takken mogelijk losraken. Om de tuinschermen stevig en veilig te houden, is het raadzaam om periodiek, een paar keer per jaar, de wilgenmatten te inspecteren op verzakkingen of losse takken.

Kies uit ons ruime assortiment Wilgenmatten

Bij Tuinmaak.nl begrijpen we dat elke tuin uniek is. Daarom bieden we een breed scala aan wilgenmatten, zodat u de perfecte match kunt vinden voor uw buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar een lichte, open structuur of een dichter geweven ontwerp, we hebben voor elk wat wils. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende afmetingen en hoogtes, waardoor u de wilgenmatten perfect kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van uw tuin. Onze vriendelijke klantenservice staat altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, neem gemakkelijk contact op bij vragen. Investeer in de natuurlijke schoonheid en functionaliteit van wilgenmatten en transformeer uw tuin in een oase van privacy en rust. Bestel vandaag nog bij Tuinmaak.nl en geniet van snelle levering en uitstekende service. Bij Tuinmaak.nl staan we bekend om onze kwaliteitsproducten en uitstekende klantenservice.

Filters