Robinia Palen Online Bestellen | Tuinmaak.nl

Om uw tuinafscheiding goed te bevestigen, wilt u sterke en duurzame palen gebruiken. Bij Tuinmaak maken wij gebruik van Robinia hout. Deze houtsoort staat bekend om zijn lange levensduur en wordt geschild door ons in heel Nederland en België geleverd.

6 artikelen  

Levensduur Robinia houten palen?

Robinia staat bekend als een duurzame houtsoort. Robinia hout wordt gebruikt als alternatief voor de kastanje houten palen. De Robinia palen vallen onder duurzaamheidsklasse 1. Qua levensduur van de palen kan u bij normaal gebruik uitgaan van 15-25 jaar en is goed te gebruiken, voor beschoeiing, speeltoestellen en natuurlijke afrastering. De Robinia houten palen hebben wel de neiging om te werken en barsten, maar dit heeft geen invloed op de levensduur.

Hoe Robinia houten palen te gebruiken?

Deze sterke houten palen, zijn een natuurproduct en de palen hebben een natuurlijke kromming. De robinia palen worden veel gebruikt als weidepaal en voor het afrasteren van een stuk grond/ tuin. De Robinia palen hebben een gemiddelde diameter van 6-8 centimeter. Deze diameter sluit goed aan bij onze schapenhekken. Bij ons kunt u kiezen uit palen met verschillende lengtes; 120, 150, 180 en 200 cm lange palen. Voor het bevestigen van het schapenhek of stalen gaasrol adviseren wij om RVS bevestigingsmiddelen te gebruiken. Zoals verzonken Draadkrammen of schroeven.

Welke palen bij welk hekwerk?

Om de juiste paal bij het Drents schapenhek te kiezen, is het goed rekening te houden dat de palen voor 1/3 de grond in moeten. Dus kiest u een schapenhek van 100 cm hoog, dan is het goed palen van 150 cm of 180 cm te gebruiken. Gebruik een iets langere paal voor als de grond iets zachter is en waardoor de palen dieper en steviger staat. Bij een loopdeur tussen het hekwerk, is het ook verstandig om een langere paal te gebruiken. Bij een loopdeur van 100 cm hoog, adviseren wij de 180 cm lengte te gebruiken.

Hoe plaats ik de palen?

De Robinia palen kunt eenvoudig in de grond plaatsen met behulp van onze grondboor en paalhamer. Wij adviseren om een maximale afstand tussen de palen aan te houden van 1,5 meter. De rekensom die vaak gebruikt wordt bij het plaatsen van het Drents schapenhek, is het totaal aantal meter hekwerk gedeeld door 1,5 m. en dan plus 2 extra palen. Dan heeft u het juiste aantal palen. Voordat u de palen gaat plaatsen is het goed de grondboor te gebruiken en het gat alvast voor 2/3 voor te boren. Daarna kunt u de palen met een paalhamer goed in de grond slaan, zodat ze diep genoeg staan om het hekwerk er goed aan te bevestigen en alles stevig staat.

Palen combineren

Onze palen zijn zeer geschikt om te combineren met ons Engels hekwerk, hierbij kunt u ook nog een loopdeur invoegen. lle drie de elementen zijn gemaakt van dezelfde soort hout. Wat de palen ook helemaal afmaakt is om bijvoorbeeld onze tuinset er vlakbij neer te zetten of onze tuinhaard te gebruiken. Alle producten samen geeft een nog meer authentiek gevoel rondom uw huis. Creëer sfeer door bijvoorbeeld onze tuinkunst van cortenstaal te plaatsen, deze roestige elementen samen met de authentieke palen geven een fijne, huiselijke sfeer.

Veelgestelde vragen over palen

Welke de diameter hebben de Robinia houten palen?
Onze Robinia houten palen hebben een diameter van 6-8cm. Wilt u een andere diameter paal, neem dan contact met ons op.
Welke lengte palen bij welk schapenhek?

50 cm hoog Drentschapenhek – 120 cm lange palen
70 cm hoog Drentschapenhek – 120 cm lange palen
100 cm hoog Drentschapenhek – 150 of 180 cm lange palen

120 cm hoog Drentschapenhek – 180 of 200 cm lange palen
Hoe diep plaats je de palen?
De palen dienen in ieder geval voor 1/3 in de grond geplaats te worden. In een zachte grond is het ook goed om de palen dieper in de grond te plaatsen.
Welke kleur hebben de Robinia houten palen?
De Robinia palen zijn geschild en hebben een in beginsel een licht gele kleur en na verloop van tijd krijgen de palen een natuurlijke grijze kleur, vergelijkbaar met de grijze kleur van het schapenhek.
Wat heb je nodig om de palen te plaatsen?Een grondboor en een paalhamer
Welke afstand tussen de palen?Wij adviseren om maximaal 1,5 meter tussen de palen aan te houden
Filters