Tuinkunst Cortenstaal online bestellen | Tuinmaak.nl

Bij Tuinmaak.nl vind je schitterende tuinkunst van cortenstaal. Cortenstaal kenmerkt zich door de typische bruin roestkleur die na verloop van tijd ontstaat. In ons assortiment vindt u zowel vogels van cortenstaal als ook andere dieren. Met deze kunst voor in uw tuin een aangename en bijzondere plek om te verblijven.

7 artikelen  Een vogel van cortenstaal is het ideale cadeau voor de tuinliefhebber. Wij verzenden onze tuinkunst erg goed verpakt en snel. Daarnaast kan u de kunst afhalen bij onze vestiging in Peize.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal, is ook wel bekend onder de naam van het oorspronkelijke merk, COR-TEN-staal. Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan een aantal andere metalen zoals fosfor, koper, chroom, silicium en nikkels zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvrij staal.

De roestkleurige en zeer dichte huid sluit het dieper liggende materiaal af van zuurstof. Hierdoor blijft cortenstaal lang goed ondanks dat de buitenkant blijft oxideren.